Goulashsoep met rundsgehaktballetjes

Goulashsoep met rundsgehaktballetjes

Een heerlijke klassieker voor op koude dagen: Hongaarse goulashsoep. We vervingen het stoofvlees dat normaal gezien gebruikt wordt, door rundsgehaktballetjes. Origineel en zo is de soep in een half uurtje klaar! We voegden ook nog vermicelli toe om er een heerlijk vullende soep van te maken. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
runder­bouillonblokje
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
bio-ei
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
vermicelli
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Snij de rode paprika in blokjes. Schil de wortelen en snij in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een kookpot en voeg de ui, wortel en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven. Breng per persoon 400 milliliter water aan de kook in een waterkoker en schenk bij de groenten. Voeg de tomatenblokjes en de runderbouillon toe. Roer opnieuw goed om, kruid met peper en zout en breng aan de kook.
  • Laat 10 minuten zachtjes pruttelen. Doe het gehakt in een kom, samen met het ei (de eieren) en het paneermeel. Kruid met peper en zout. Meng goed en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  • Wanneer de soep 10 minuten geprutteld heeft, voeg je de gehaktballetjes en vermicelli toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Roer af en toe om. Snij de peterselie fijn.
  • Kruid de soep af met peper en zout en serveer. Werk af met fijngesneden peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 2 wortelen
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 1 runder­bouillonblokje
  • 300 g runds­gehakt
  • 1 bio-ei
  • 2 el paneermeel
  • 100 g vermicelli
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 688 kcal
  • Koolhydraten 76.26 g
  • Suikers 20.36 g
  • Vetten 20.76 g
  • Verzadigde vetten 1.01 g
  • Eiwitten 42.08 g
  • Vezels 12.95 g

Allergenen Gluten, Soja, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.