Goulashballetjes met rijst

Goulashballetjes met rijst

Oh wat zijn wij fan van goulash, het Hongaarse stoofpotje, dat bij voorkeur urenlang staat te pruttelen op het vuur. Nu hebben wij daar op een weekavond ook niet vaak tijd voor, en daarom bedachten we deze originele en verrassend lekkere maar vooral snelle variatie op de klassieker. Met lekker sappige gehaktballetjes. Dit moet je proberen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn. Snij de paprika's in blokjes. Pers de knoflook.
  • Doe het gehakt, een snuf peper en zout en de helft van de fijngesneden ui in een kom en meng goed. Rol er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en bak de gehaktballetjes rondom gedurende 5 minuten. Schep uit de pan en hou apart. Voeg de rest van de olijfolie toe aan de pan en stoof de rest van de ui glazig in 3 minuten. Voeg de knoflook, paprikablokjes en 3/4 van het paprikapoeder toe. Roerbak 6-7 minuten en voeg dan de tomatenblokjes toe en roer goed om.
  • Breng de saus aan de kook en laat 8 minuten pruttelen. Voeg dan de gehaktballetjes terug toe en laat nog 8 minuten garen.
  • Kook ondertussen de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de bladpeterselie fijn. Kruid de saus met de gehaktballetjes met peper en zout. Serveer de rijst met de gehaktballetjes en de saus. Werk af met de bladpeterselie en de rest van het paprikapoeder.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 818 kcal
  • Koolhydraten 87.4 g
  • Suikers 16.33 g
  • Vetten 34.15 g
  • Verzadigde vetten 9.56 g
  • Eiwitten 36.16 g
  • Vezels 11.19 g

Allergenen . Kan sporen bevatten van andere allergenen.