Goulash met kip en rijst

Goulash met kip en rijst

Goulash is een Hongaars stoofpotje met rundsvlees, dat lang moet staan pruttelen. Maar wij hebben een originele en snelle versie versie gemaakt met kip, die niet moet inboeten aan smaak! Een heerlijke hartverwarmende maaltijd die je in een half uurtje op tafel zet, zalig toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
groene paprika
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
laurierblad
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
lichte zure room

Bereidingswijze

  • Snij de uien in halve ringen. Pers de knoflook. Snij de rode en groene paprika in blokjes van 1,5 centimeter. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Snij de kipfilets in blokjes.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een stoofpot. Voeg de kippenblokjes toe. Kruid met peper en zout. Bak 4 minuten.
  • Voeg de rest van de olijfolie toe in de stoofpot en voeg de ui en knoflook toe. Laat 4 minuten stoven op een zacht vuur en voeg dan de paprikablokjes, het paprikapoeder en de bloem toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenpuree en de bouillon toe, kruid met peper en zout en roer goed om. Voeg de laurierblaadjes toe en breng aan de kook.
  • Laat de stoofpot 10 minuten zachtjes pruttelen. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Serveer de gekookte rijst met de goulash en werk af met de fijngehakte peterselie en een schepje zure room.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode paprika
  • 1 groene paprika
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 kl paprika­poeder
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 2 laurierbladen
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ potje lichte zure room

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 91.33 g
  • Suikers 22.74 g
  • Vetten 22.73 g
  • Verzadigde vetten 6.1 g
  • Eiwitten 47.5 g
  • Vezels 12.06 g

Allergenen Selderij, Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.