Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas

Gnocchi uit de oven met spinazie en kaas

Een zalige vegetarische ovenschotel met gnocchi, spinazie en kaas. Heel eenvoudig om te maken, maximum smaakeffect! De gnocchi zullen mooi krokant bakken in de oven. Perfecte herfstkost!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
lichte room
Ingredientfoto
gratinkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de ui fijn. Pers de knoflook.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot de spinazie geslonken is. Kruid met peper en zout.
  • Doe de lichte room, melk, de knoflook en een snufje nootmuskaat in een steelpannetje en warm op. Eens warm, roer er de helft van de gratinkaas door en kruid met peper en zout.
  • Beboter een ovenschaal en doe er de gnocchi en spinazie in. Overgiet met de roomsaus en strooi er de rest van de gratinkaas over. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 250 g gnocchi
  • 200 g spinazie
  • 1 brikje lichte room
  • 100 g gratinkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 75 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 950 kcal
  • Koolhydraten 95.35 g
  • Suikers 14.5 g
  • Vetten 45.42 g
  • Verzadigde vetten 23.7 g
  • Eiwitten 36.08 g
  • Vezels 8.11 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.