Gnocchi met tomaten-basilicumsaus

Gnocchi met tomaten-basilicumsaus

Oh wat houden wij van gnocchi! Die heerlijke, zachte deegkussentjes die lekker zijn bij... alles! Maar soms moet je het niet te ver gaan zoeken. Wat dacht je van gnocchi met een lekkere tomatensaus boordevol verse groenten en basilicum. Werk af met wat parmezaan en geniet!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in blokjes.
  • Verwarm de olijfolie in een grote antikleefpan voeg de ui, knoflook, wortel en selder toe. Roerbak voor 3 minuten en voeg dan de Italiaanse kruidenmix toe. Roer goed om en voeg de tomatenblokjes en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 15 minuten zachtjes pruttelen.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  • Hak ondertussen de basilicum fijn. Roer de basilicum net voor het serveren door de saus. Serveer de saus op de gnocchi en werk af met geraspte parmezaan.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 1 stengel selder
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g gnocchi
  • 20 g basilicum
  • 40 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 104.86 g
  • Suikers 18.65 g
  • Vetten 17.89 g
  • Verzadigde vetten 5.64 g
  • Eiwitten 29.46 g
  • Vezels 11.56 g

Allergenen Selderij, Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.