Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze gnocchi met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven. De voorbereiding is slechts 5 minuutjes werk, en de rest doet de oven, gemakkelijk toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
magere yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook, de fijngesneden ui en het paprikapoeder toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  • Haal de pan met de saus van het vuur en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie en de gnocchi toe. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er de plakjes mozzarella op. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een goudgeel korstje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g kers­tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 bol mozzarella
  • 1 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g gnocchi
  • ½ potje magere yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 786 kcal
  • Koolhydraten 104.04 g
  • Suikers 17.26 g
  • Vetten 23.63 g
  • Verzadigde vetten 9.63 g
  • Eiwitten 33.99 g
  • Vezels 9.94 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.