Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Gnocchi met tomaat en mozzarella in de oven

Een heerlijk bordje comfort food voor op koude dagen, deze gnocchi met tomaat en goudgeel gebakken mozzarella in de oven. De voorbereiding is slechts 5 minuutjes werk, en de rest doet de oven, gemakkelijk toch?

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
paprika­poeder
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
yoghurt

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de kerstomaatjes. Snij de ui fijn. Pel de knoflook. Hak de peterselie fijn. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit de olijfolie in een pan en voeg de knoflook toe. Als de olie heet is, schep je de knoflook uit de pan en voeg je de fijngesneden ui en het paprikapoeder toe. Laat 2 minuten stoven. Voeg de tomatenblokjes, de suiker en de kerstomaatjes toe. Kruid met peper en zout en laat 5 minuten pruttelen.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken.
  • Haal de pot met de saus van het vuur en voeg de yoghurt, fijngehakte peterselie en de gnocchi toe. Giet het mengsel in een ovenschaal en doe er de plakjes mozzarella op. Zet 15 minuten in de oven, en eventueel nog even onder de grill voor een goudgeel korstje.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g kers­tomaten
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g blad­peterselie
  • 125 g mozzarella
  • 1 kl paprika­poeder
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 250 g gnocchi
  • ½ potje yoghurt

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 792 kcal
  • Koolhydraten 103.3 g
  • Suikers 16.51 g
  • Vetten 24.67 g
  • Verzadigde vetten 10.22 g
  • Eiwitten 33.97 g
  • Vezels 9.63 g

Allergenen Lactose, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.