Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

Gnocchi met romige broccolisaus en gehaktballetjes

Zet je graag snel lekker eten op tafel? Dan hebben we het ideale gerecht voor jou in petto: gnocchi met een romig broccolisausje, broccoliroosjes en gebakken gehaktballetjes. Lekker vullend en ongetwijfeld ook een favoriet van de kleintjes! Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
Grana Padano
Ingredientfoto
gehaktballetje

Bereidingswijze

  • Voor je begint te koken: breng water aan de kook in een waterkoker. Haal de ingrediënten uit de koelkast. Leg een snijplank, een mes, een schuimspaan, een staafmixer, een kookpot en een pan klaar.
  • Giet het hete water in de kookpot, voeg een snuifje zout toe en breng aan de kook. Voeg de gnocchi toe en laat 2-3 minuten koken tot de gnocchi komen bovendrijven. Schep ze uit de kookpot met een schuimspaan en houd warm onder aluminiumfolie.
  • Snij de broccoli in roosjes. Blancheer de broccoliroosjes 3 minuten in het kokende water. Giet het water af. Hou 1/3de van de broccoliroosjes apart (leg ze bij de gnocchi) en doe de rest terug in de kookpot. Laat ze kort uitdrogen op het vuur en strooi er de bloem over. Voeg de melk en de helft van de Grana Padano toe en breng aan de kook. Mix fijn met een staafmixer en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Verhit de olijfolie in de pan en bak de gehaktballetjes rondom.
  • Meng de broccolisaus met de gnocchi en de rest van de broccoliroosjes. Serveer er de gehaktballetjes bij. Overstrooi met de rest van de Grana Padano.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g gnocchi
  • 1 broccoli
  • 30 g Grana Padano
  • 300 g gehaktballetjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el bloem
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 972 kcal
  • Koolhydraten 103.4 g
  • Suikers 14.41 g
  • Vetten 33.37 g
  • Verzadigde vetten 11.54 g
  • Eiwitten 58.03 g
  • Vezels 13.11 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.