Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes

Gnocchi met rode pesto en kerstomaatjes

Gnocchi zijn niet alleen lekker met een salie-botersausje, ook met rode pesto zijn ze geweldig. De rode pesto maak je uiteraard zelf met zongedroogde tomaten, zoveel lekkerder dan de versie die je in de winkels vindt. Met nog extra rucola en kerstomaatjes erbij is dit gerecht een echt vegetarisch toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Snij de kerstomaatjes in kwartjes. Rooster de pijnboompitten kort in een antikleefpan zonder vetstof. Doe de knoflook, de zongedroogde tomaten, de pijnboompitten en de helft van de geraspte parmezaan in de keukenrobot en blend fijn. Je kan dit ook fijnstampen in een vijzel. Voeg de olijfolie toe en breng op smaak met peper en zout.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier. Hou een kop kookvocht bij.
  • Meng de pesto door de gnocchi en voeg wat van het kookvocht toe, zodat je een mooie vloeiende saus bekomt. Schep er voorzichtig blaadjes rucola door. Werk af met de kerstomaatjes en de rest van de parmezaan. Serveer meteen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g kers­tomaten
  • 50 g pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 40 g parmezaan
  • 300 g gnocchi
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 982 kcal
  • Koolhydraten 111.19 g
  • Suikers 9.76 g
  • Vetten 40.82 g
  • Verzadigde vetten 8.96 g
  • Eiwitten 37.02 g
  • Vezels 9.4 g

Allergenen Noten, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.