Gnocchi met pompoen en ricotta

Gnocchi met pompoen en ricotta

Hoera voor de winter, met dit heerlijke bordje comfortfood! In een half uurtje zet je een heerlijk dampend bord zalige zachte gnocchi met gekaramelliseerde pompoen en een sausje op basis van ricotta op tafel. En pompoen en salie zijn beste vriendjes, dus die mocht ook niet ontbreken. Laat het smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
pijnboompit
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de pompoen, ontpit en snij in blokjes van 1 centimeter. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de blokjes pompoen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Pers de knoflook. Pluk de blaadjes salie en snij in fijne reepjes.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Zet een antikleefpan op het vuur en rooster de pijnboompitten zonder vetstof tot ze licht beginnen te kleuren. Schep uit de pan.
  • Verhit de rest van de olijfolie en de boter in de antikleefpan en bak de gnocchi 4-5 minuten aan totdat ze lichtjes krokant worden. Voeg de knoflook en de salie toe en laat kort meestoven. Voeg dan de ricotta toe en kruid met peper en zout.
  • Haal van het vuur en schep er de blokjes pompoen, de rucola en de helft van de pijnboompitten door. Serveer en overstrooi met de rest van de pijnboompitten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 1 teentje knoflook
  • 10 g salie
  • 250 g gnocchi
  • 30 g pijnboompitten
  • 100 g ricotta
  • 25 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 931 kcal
  • Koolhydraten 108.84 g
  • Suikers 12.97 g
  • Vetten 40.86 g
  • Verzadigde vetten 13.05 g
  • Eiwitten 28.23 g
  • Vezels 7.51 g

Allergenen Gluten, Ei, Noten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.