Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

Gnocchi met pastinaak en beurre noisette

Dit is het type vegetarisch gerecht, dat je niet eens doorhebt, dat je vegetarisch aan't eten bent! Puur comfort food met gebakken gnocchi met pastinaak en een heerlijk botersausje dat subtiel naar hazelnootjes smaakt. Een nieuwe klassieker in je kookrepertoire!

Ingrediënten

Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
salie
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
gnocchi

Bereidingswijze

  • Schil en snij de pastinaken in balkjes. Snij de salie fijn.
  • Smelt de boter in een kookpotje. Haal het potje van het vuur als de boter lichtbruin begint te kleuren.
  • Verhit een antikleefpan en rooster de hazelnoten kort. Hak ze dan grof.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Kook de pastinaken 3 minuten in het water en schep ze dan uit de pot. Laat uitlekken op keukenpapier. Breng het water terug aan de kook en voeg de gnocchi toe. Laat koken tot ze komen bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet af en laat ook uitlekken op keukenpapier.
  • Verhit 1/3de van de beurre noisette in een antikleefpan en bak de gnocchi goudbruin. Schep uit de pan en bewaar onder aluminiumfolie. Voeg terug 1/3de van de boter toe aan de pan en bak de pastinaak goudbruin.
  • Serveer de gnocchi met de pastinaken, de hazelnoten, de salie en de rest van de beurre noisette. Kruid met peper en zout.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 pastinaken
  • 10 g salie
  • 30 g hazelnoten
  • 250 g gnocchi

Uit jouw keuken

  • 4 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 949 kcal
  • Koolhydraten 111.2 g
  • Suikers 6.16 g
  • Vetten 43.8 g
  • Verzadigde vetten 20.95 g
  • Eiwitten 21.91 g
  • Vezels 12.03 g

Allergenen Noten, Gluten, Ei. Kan sporen bevatten van andere allergenen.