Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella

Gnocchi met geroosterde pompoen, rucolapesto en mozzarella

Zin in een lekker vullend herfstgerecht? We maken gnocchi met rucolapesto met amandelen, blokjes geroosterde pompoen en mozzarella die over het gerecht smelt. Zo verrassend veggie!

Ingrediënten

Ingredientfoto
flespompoen
Ingredientfoto
rucola
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
amandel­poeder
Ingredientfoto
harde geraspte kaas
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
gnocchi

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de flespompoen en verwijder de zaadjes. Snij de pompoen in blokjes van ca. 2 centimeter. Schik ze op een met bakpapier bedekte bakplaat en besprenkel met de olijfolie. Kruid met peper en zout. Plaats 20 minuten in de oven en schep de blokjes halfweg om.
  • Hak de helft van de rucola grof. Pers de knoflook. Doe de knoflook, het amandelpoeder en de grofgehakte rucola in een vijzel en stamp fijn (je kan dit ook in een keukenrobot doen). Voeg de geraspte kaas en de extra vierge olijfolie toe en meng goed tot een homogene massa. Breng op smaak met peper en zout.
  • Scheur de mozzarella in stukjes.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Wanneer ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af, maar hou een kop van het kookvocht bij.
  • Doe de gnocchi in een kom en meng er de rucolapesto door. Voeg eventueel een schep van het kookvocht toe. Schep er nu voorzichtig de geroosterde pompoenblokjes, de rest van de rucola en de mozzarella door. Schep over in borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ flespompoen
  • 50 g rucola
  • 1 teentje knoflook
  • 30 g amandel­poeder
  • 30 g harde geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella
  • 250 g gnocchi

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 1190 kcal
  • Koolhydraten 110.41 g
  • Suikers 13.61 g
  • Vetten 64.66 g
  • Verzadigde vetten 16.97 g
  • Eiwitten 40.03 g
  • Vezels 9.59 g

Allergenen Noten, Lactose, Selderij, Gluten, Ei, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.