Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi met gebakken asperges en groene salade

Gnocchi zijn Italiaanse aardappelbolletjes, hier in combinatie met heerlijke Belgische witte asperges. Heel gemakkelijk om klaar te maken en toch een echt vegetarisch smaakbommetje. Een verrassend lente-gerecht!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witte asperge
Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
bieslook
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
parmezaanschilfer
Ingredientfoto
slamix

Bereidingswijze

  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller en snij het harde stukje onderaan weg. Snij de asperges in 3 stukken. Doe ze in het kokende water. Zet het vuur af en laat de asperges 15 minuten garen in het hete water. Giet af en laat uitlekken.
  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Als het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af en laat uitlekken op keukenpapier.
  • Snij de bieslook in ringetjes. Pers de knoflook.
  • Smelt de boter in een grote antikleefpan en voeg de knoflook toe. Als de boter begint te bruisen, voeg je de asperges en gnocchi toe. Kruid met peper en zout. Bak tot ze licht beginnen te kleuren. Strooi de bieslook erover.
  • Verdeel de gnocchi met de asperges over de borden, lepel de botersaus erbij. Strooi de parmezaanschilfers erover en serveer met de salade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g witte asperges
  • 250 g gnocchi
  • 10 g bieslook
  • 2 teentjes knoflook
  • 30 g parmezaanschilfers
  • 1 zakje slamix

Uit jouw keuken

  • 3 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 761 kcal
  • Koolhydraten 89.45 g
  • Suikers 9.31 g
  • Vetten 30.86 g
  • Verzadigde vetten 18.16 g
  • Eiwitten 28.06 g
  • Vezels 8.05 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.