Gnocchi gratin bolognaise

Gnocchi gratin bolognaise

Spaghetti bolognaise maakt iedereen wel eens (wekelijks?) klaar. Maar af en toe mag het eens iets anders zijn, toch? We bedachten een originele variatie met gnocchi, de Italiaanse aardappelkussentjes. Laat samen met de bolognaisesaus en geraspte kaas gratineren, en je hebt instant een nieuwe klassieker die je aan je kookrepertoire kan toevoegen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gnocchi
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
basilicum

Bereidingswijze

  • Breng een ruime pot gezouten water aan de kook. Wanneer het water kookt, voeg je de gnocchi toe. Als ze gaar zijn, komen ze bovendrijven, dat duurt maar 2-3 minuten. Giet de gnocchi af.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in een grote pan die ook in de oven mag. (Als je die niet hebt, kan je het gerecht later ook nog overscheppen in een ovenschotel). Stoof de uien 2 minuten tot ze glazig worden. Voeg de knoflook toe en laat ook 1 minuut mee stoven.
  • Voeg het rundsgehakt en de Italiaanse kruiden toe en bak het vlees gaar in 5 minuten. Voeg de rode wijn toe (dit is optioneel) en laat inkoken. Voeg dan de tomatenblokjes en de suiker toe. Kruid met peper en zout. Laat de saus 5 minuten pruttelen en roer er dan de gnocchi door. Haal de pan van het vuur. Als je geen pan hebt die in de oven mag, is dit het moment dat je het gerecht overschept in een ovenschotel. Bestrooi met de gratinkaas en zet nog 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pluk ondertussen de blaadjes basilicum.
  • Serveer de gratin met de basilicumblaadjes erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g gnocchi
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 10 g basilicum

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el rode wijn
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 964 kcal
  • Koolhydraten 105.19 g
  • Suikers 15.78 g
  • Vetten 33.02 g
  • Verzadigde vetten 5.47 g
  • Eiwitten 51.49 g
  • Vezels 8.73 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.