Gewokte varkensreepjes met broccoli, paksoi en sojascheuten

Gewokte varkensreepjes met broccoli, paksoi en sojascheuten

Een zalig snel wokgerechtje met krokante varkensreepjes en lekker veel groenten: broccoli, rode ui, paksoi en sojascheuten. Een low carb éénpansgerecht dat je in 20 minuten op tafel tovert. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
varkenslapje
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
broccoli
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sojascheut
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de varkenslapjes in reepjes. Doe het maïszetmeel in een kom, kruid met peper. Haal de varkensreepjes door het maïszetmeel, zodat ze rondom bedekt zijn.
  • Snij de rode ui in halve ringen. Snij de broccoli in kleine roosjes. Snij de paksoi grof. Schil en rasp de gember.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de varkensreepjes toe. Laat ze krokant bakken gedurende 3-4 minuten. Schep uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de rode ui en gember toe. Roerbak 3 minuten en voeg dan de broccoli en paksoi toe. Schep goed om en voeg per persoon 75 milliliter water toe. Zet een deksel op de wok en laat 5 minuten garen, roer af en toe om.
  • Verwijder het deksel en voeg de sojascheuten, de sojasaus en de aangegeven hoeveelheid chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt), laat kort opwarmen. Voeg dan de varkensreepjes terug toe en roer om.
  • Pers naar smaak limoensap over het gerecht en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 varkenslapjes
  • 1 rode ui
  • 1 broccoli
  • ½ paksoi
  • 20 g gember
  • 100 g sojascheuten
  • 2 el sojasaus
  • ½ kl chilivlokken
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 535 kcal
  • Koolhydraten 32.15 g
  • Suikers 11.32 g
  • Vetten 21.48 g
  • Verzadigde vetten 4.2 g
  • Eiwitten 47.32 g
  • Vezels 14.34 g

Allergenen Soja, Gluten, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.