Gewokte tofu met champignons en paksoi

Gewokte tofu met champignons en paksoi

Als je denkt dat tofu weinig smaak heeft, dan heb je dit gerecht nog niet geproefd! We maken een heerlijke Oosterse marinade voor de tofu, en dan bakken we ze samen met knapperige groentjes zoals wortel en paksoi. Daarbij komt nog lekker smaakvolle hoisinsaus en een dampende kom jasmijnrijst, om je helemaal in Oosterse sferen te brengen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
tofu
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
paksoi
Ingredientfoto
lente-uitje
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
hoisinsaus
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
limoen

Bereidingswijze

  • Snij de tofu in plakjes van een halve centimeter en dan in blokjes van 2 centimeter. Pers de knoflook. Snij de rode chilipeper overlangs open en schraap de zaadjes eruit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringetjes. Schil de gember en rasp fijn. Doe de tofu samen met de geraspte gember, chilipeper (gebruik minder als je niet van pikant houdt), knoflook en 1/3de van de plantaardige olie in een kom, schep om en laat 10 minuten marineren.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Schil de wortelen en snij in fijne balkjes. Snij de paksoi in reepjes. Snij de lente-ui in ringetjes. Borstel de champignons schoon en snij ze in kwartjes.
  • Verhit de helft van de rest van de plantaardige olie in een wok. Schep de tofublokjes uit de marinade en bak ze goudbruin. Schep uit de wok en zet even opzij.
  • Verhit de rest van de plantaardige olie in de wok en bak de champignons, wortelstaafjes en paksoi op een hevig vuur. Voeg na 2 minuten de hoisinsaus, sojasaus, de marinade van de tofu en de suiker toe, schep goed om en blus dan met het sap van de limoen.
  • Haal de wok van het vuur en schep er de blokjes tofu onder. Serveer de rijst met de tofu en werk af met de lente-uitjes.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 200 g tofu
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 150 g jasmijnrijst
  • 2 wortelen
  • 1 paksoi
  • 2 lente-uitjes
  • 250 g champignons
  • 2 el hoisinsaus
  • 1 el sojasaus
  • ½ limoen

Uit jouw keuken

  • 3 el plantaardige olie
  • 2 kl suiker

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 758 kcal
  • Koolhydraten 86.01 g
  • Suikers 14.23 g
  • Vetten 30.28 g
  • Verzadigde vetten 4.74 g
  • Eiwitten 27.13 g
  • Vezels 16.21 g

Allergenen Soja, Gluten, Ei, Sulfiet, Vis. Kan sporen bevatten van andere allergenen.