Gewokte scampi's met paprika en rijst

Gewokte scampi's met paprika en rijst

Ons favoriete gerecht met scampi's? Als we echt moeten kiezen, dan is het deze wel! Een heerlijk Oosters geïnspireerd bordje met scampi's in een heerlijk sausje met gember, chilipeper, rode ui en gele paprika. Een perfecte balans tussen zout, zuur, pittig en zoet. Overheerlijk zonder meer!

Ingrediënten

Ingredientfoto
scampi
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode chilipeper
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
rijstazijn
Ingredientfoto
lente-uitje

Bereidingswijze

  • Doe de scampi's in een kom, kruid ze met peper en zout en bestuif ze met het maïszetmeel. Voeg 1/3de van de arachideolie toe. Schep goed om en laat even rusten in de koeling.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Snij de rode ui in partjes (2 cm breed). Snij de gele paprika in reepjes. Snij de rode chilipeper overlangs open en schraap er de zaadjes uit met een koffielepel. Snij in fijne halve ringen. Schil de gember en snij in dunne reepjes. Pers de knoflook.
  • Meng de sojasaus met de suiker, de rijstazijn en de ketchup in een kommetje. Dit is de saus.
  • Verhit 1/3de van de arachideolie in een wok en voeg de scampi's toe. Roerbak ze twee minuten. Schep uit de wok en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de rode ui, paprika, chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt), gember en knoflook toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan de saus toe. Roerbak nog 2 minuten, voeg de scampi's terug toe en laat ze kort doorwarmen. Snij de lente-uitjes in ringen. Serveer met de rijst en werk af met lente-ui.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 16 scampi's
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika
  • 1 rode chilipeper
  • 20 g gember
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el sojasaus
  • 1 el rijstazijn
  • 2 lente-uitjes

Uit jouw keuken

  • 3 el arachide­olie
  • 1 el maïszetmeel
  • 2 el ketchup
  • 1 kl suiker
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 721 kcal
  • Koolhydraten 90.96 g
  • Suikers 19.53 g
  • Vetten 24.58 g
  • Verzadigde vetten 3.82 g
  • Eiwitten 30.78 g
  • Vezels 6 g

Allergenen Schaaldieren, Gluten, Soja, Pinda, Lactose, Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.