Gewokte runderreepjes met paprika en spinazie

Gewokte runderreepjes met paprika en spinazie

We maken een zalig Aziatisch getint éénpansgerecht! Gewokte runderreepjes met paprika, spinazie en een zalige 'sticky' saus. Zo veel smaak, zo weinig koolhydraten en werk. Let's wok & roll!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rundersteak
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gember
Ingredientfoto
sojasaus
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Dep de rundersteaks droog met keukenpapier en snij in reepjes. Meng de helft van het maïszetmeel met per persoon 1 eetlepel water in een kom. Voeg de runderreepjes toe en schep goed om. Zet even opzij.
  • Snij de gele en rode paprika in fijne reepjes. Pel en snij de knoflook in fijne plakjes.
  • Schil en rasp de gember. Doe de sojasaus, gember, bruine suiker, de rest van het maïszetmeel, een snuf peper en per persoon 2 eetlepels water in een kommetje en meng goed. Dit is de woksaus.
  • Verhit de helft van de arachideolie in een wok en voeg de runderreepjes toe. Roerbak 3 minuten op hoog vuur. Schep de runderreepjes uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
  • Verhit de rest van de arachideolie in de wok en voeg de knoflook en paprikareepjes toe. Roerbak 2 minuten en voeg dan per persoon 2 eetlepels water toe. Laat 3 minuten pruttelen.
  • Voeg de woksaus, de spinazie en de runderreepjes terug toe aan de wok en roer goed om. Laat nog 2 minuten goed doorwarmen.
  • Schep het gerecht in diepe borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rundersteaks
  • 1 gele paprika
  • 2 rode paprika's
  • 1 teentje knoflook
  • 20 g gember
  • 2 el sojasaus
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 2 el arachide­olie
  • 2 el maïszetmeel
  • 1 el bruine suiker
  • peper

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 557 kcal
  • Koolhydraten 44.44 g
  • Suikers 25.02 g
  • Vetten 20.69 g
  • Verzadigde vetten 3.48 g
  • Eiwitten 44.31 g
  • Vezels 10.22 g

Allergenen Gluten, Soja, Pinda, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.