Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! Met kruidig kippengehakt gevulde tomaten, afgewerkt met wat kaas gaan in de oven. Intussen heb jij tijd om een heerlijke ratatouillesaus te maken en spirelli te koken. Toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
tomaten­passata

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Hou het vruchtvlees opzij in een kommetje.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de Provençaalse kruiden en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Vul de tomaten op met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Overstrooi met de rest van de geraspte kaas en zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de rode ui fijn. Snij de courgette en paprika in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de rode ui toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de rest van de Provençaalse kruiden en de paprikablokjes en courgette toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  • Voeg de tomatenpassata toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen, tot de gevulde tomaten klaar zijn.
  • Serveer de gevulde tomaten met de spirelli en de ratatouille-saus erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tomaten
  • 300 g kippengehakt
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 40 g emmentaler
  • 1 rode ui
  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • 200 g spirelli
  • 250 ml tomaten­passata

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 896 kcal
  • Koolhydraten 92.52 g
  • Suikers 16.1 g
  • Vetten 30.71 g
  • Verzadigde vetten 8.93 g
  • Eiwitten 57.22 g
  • Vezels 10.69 g

Allergenen Ei, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.