Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten met spirelli en ratatouille

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Ondertussen heb jij tijd om een heerlijke ratatouillesaus te maken en spirelli te koken. Toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
spirelli
Ingredientfoto
tomaten­passata

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Hou het vruchtvlees opzij in een kommetje.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de helft van de Provençaalse kruiden en de helft van de geraspte kaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Vul de tomaten op met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Overstrooi met de rest van de geraspte kaas en zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn. Snij de courgette en paprika in blokjes.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de spirelli beetgaar in 6-7 minuten. Giet de pasta af.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de rest van de Provençaalse kruiden en de paprika- en courgetteblokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  • Voeg de tomatenpassata en het vruchtvlees van de tomaten toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat zachtjes pruttelen, tot de gevulde tomaten klaar zijn.
  • Serveer de gevulde tomaten met de spirelli en de ratatouillesaus erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tomaten
  • 300 g gemengd gehakt
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • ½ rode paprika
  • 200 g spirelli
  • 250 ml tomaten­passata

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 962 kcal
  • Koolhydraten 98.82 g
  • Suikers 19.22 g
  • Vetten 38.15 g
  • Verzadigde vetten 12.83 g
  • Eiwitten 50.89 g
  • Vezels 12.15 g

Allergenen Lactose, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.