Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade

Gevulde tomaten met ovenfrietjes en salade

Gevulde tomaten, ook wel gekend als 'tomate farcie' is een ware klassieker waar je jong en oud blij mee maakt! De tomaten vul je met heerlijk kruidig gehakt. Daarbij komen ovenfrietjes en een fris slaatje. Het zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
kropsla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was en snij de aardappelen in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de frietjes. Besprenkel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Snij de sjalot fijn.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de Provençaalse kruiden, de helft van de fijngesneden sjalot en de helft van de gratinkaas. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Vul de tomaten op met de gehaktmengeling. Schenk de passata in een ovenschaal. Plaats er de gevulde tomaten bij. Overstrooi met de rest van de gratinkaas en zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Doe de mosterd, de rest van de fijngesneden sjalot en de azijn in een kommetje en meng. Voeg al roerend de extra vierge olijfolie toe en meng tot een dressing. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gevulde tomaten met de ovenfrietjes en de kropsla. Sprenkel de dressing over de sla.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 40 g gratinkaas
  • 250 ml tomaten­passata
  • 50 g kropsla

Uit jouw keuken

  • 1½ el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 765 kcal
  • Koolhydraten 54.44 g
  • Suikers 3.77 g
  • Vetten 42.68 g
  • Verzadigde vetten 13.16 g
  • Eiwitten 38.38 g
  • Vezels 9.93 g

Allergenen Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.