Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

Gevulde tomaten met couscous en korianderpesto

'Tomate farcie' met een originele vulling van kruidige couscous met knapperige groentjes en zoutige Grana Padano kaas. Terwijl de gevulde tomaten in de oven staan, heb je tijd om een heerlijke verrassende pesto op basis van koriander en amandelen te maken. Veggie delight!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
amandel
Ingredientfoto
Grana Padano

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Snij het vruchtvlees wat kleiner en hou opzij in een kommetje.
  • Kook per persoon 125 milliliter water en los er de bouillon in op. Doe de couscous in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Snij de courgette in blokjes. Pers de knoflook en snij de sjalot fijn. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de sjalot en de helft van de knoflook 3 minuten aan. Voeg dan de courgetteblokjes toe. Laat 5 minuten stoven. Schep uit de pan en roer de groenten en het vruchtvlees van de tomaten door de couscous. Voeg de ras el hanout toe en kruid met peper en zout. Meng goed en vul hiermee de tomaten op en leg ze in een ovenschaal. Zet het hoedje van de tomaten er terug op. Zet 15-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Hak de koriander en amandelen grof en doe in een keukenrobot of vijzel. Voeg de rest van de knoflook, de Grana Padano, de extra vierge olijfolie, per persoon 1 eetlepel water en peper en zout toe en mix of stamp fijn tot een pesto.
  • Serveer de gevulde tomaten met de korianderpesto.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tomaten
  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • ½ courgette
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalot
  • 2 kl ras el hanout
  • 20 g koriander
  • 30 g amandelen
  • 30 g Grana Padano

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 679 kcal
  • Koolhydraten 67.9 g
  • Suikers 8.71 g
  • Vetten 34.32 g
  • Verzadigde vetten 5.35 g
  • Eiwitten 21.15 g
  • Vezels 9.76 g

Allergenen Selderij, Gluten, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.