Gevulde tomaat met waterkerspuree

Gevulde tomaat met waterkerspuree

Origineel en lekker, daar gaan we voor bij 15gram! Vandaag op het menu: gevulde tomaat met gehakt en peperige waterkerspuree erbij. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
tomaat
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
waterkers

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de tomaten en schep er het vruchtvlees uit met een koffielepel. Het vruchtvlees heb je niet nodig in dit recept. Snij de sjalot fijn.
  • Doe het gehakt in een kom, samen met de fijngesneden sjalot en de Italiaanse kruiden. Kruid met peper en zout en meng goed door elkaar.
  • Vul de tomaten met de gehaktmengeling. Vet een ovenschaal in met wat olijfolie en plaats de gevulde tomaten erin. Zet het hoedje terug bovenop de tomaten. Zet 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Hak de waterkers grof. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de grofgehakte waterkers, de boter, de melk, peper en zout toe. Meng goed.
  • Serveer de waterkerspuree met de gevulde tomaten.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 4 tomaten
  • 1 sjalot
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 bussel waterkers

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 3 el melk
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 697 kcal
  • Koolhydraten 61.05 g
  • Suikers 4.72 g
  • Vetten 33.83 g
  • Verzadigde vetten 13.16 g
  • Eiwitten 34.47 g
  • Vezels 10.58 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.