Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo

Gevulde spitskoolrolletjes met gehakt en olijven in tomatensaus met orzo

Op zoek naar een origineel en verrassend avondmaal? Deze spitskoolrolletjes gevuld met gehakt en olijven, gegaard in tomatensaus zullen je zeker en vast bekoren! De orzo, dat is een Griekse pastasoort, zorgt voor de perfecte aanvulling. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
zwarte olijf
Ingredientfoto
spitskool
Ingredientfoto
tomaten­passata
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
orzo

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Hak 1/3 van de zwarte olijven grof, halveer de rest. Breng een pot gezouten water aan de kook.
  • Verhit de olijfolie in een kookpotje en voeg de helft van de fijngesneden ui en de knoflook toe. Laat 2-3 minuten stoven. Maak ondertussen de bladeren van de spitskool los. Reken 4 bladeren per persoon. Blancheer ze 2 minuten in het kokende water. Laat uitlekken en dep droog.
  • Voeg de passata toe aan de ui. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Meng het gehakt met de rest van de ui, de tijm, de grof gehakte olijven en een snuf peper en zout. Snij de spitskoolbladeren in de lengte in twee en verwijder de nerf. Leg de helften dwars op elkaar en schep er een flinke schep van het gehaktmengsel op. Vouw strak dicht. Maak zo 4 pakketjes per persoon.
  • Schep de tomatensaus in een ovenschaal en leg er de spitskoolpakketjes in. Leg er de rest van de gehalveerde olijven bij. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Draai de pakketjes halfweg om in de saus.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de orzo beetgaar in 8 minuten. Giet af en spoel met warm water.
  • Schep de spitskoolpakketjes met de tomatensaus en de orzo op borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 spitskool
  • 500 ml tomaten­passata
  • 300 g gemengd gehakt
  • 125 g orzo

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 770 kcal
  • Koolhydraten 72.86 g
  • Suikers 23.48 g
  • Vetten 31.68 g
  • Verzadigde vetten 9 g
  • Eiwitten 47.09 g
  • Vezels 14.88 g

Allergenen Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.