Gevulde puntpaprika's met gehakt, zuiderse tomatensaus en rijst

Gevulde puntpaprika's met gehakt, zuiderse tomatensaus en rijst

Betrapt! We geven het toe: wij bij 15gram zijn helemaal weg van met gehakt gevulde groentjes. En we zijn er zeker van: als jij van deze gevulde puntpaprika's hebt geproefd, wil je ook toetreden tot de fanclub. De zuiderse tomatensaus en rijst erbij zorgen voor een meer dan geslaagde combinatie. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de uien fijn en pers de knoflook. Halveer de puntpaprika overlangs en verwijder de zaadjes.
  • Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de helft van de oregano en het gehakt samen in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie, leg hierin de puntpaprika's en vul ze op met de gehaktmengeling. Dek af met aluminiumfolie en zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 20 minuten in de oven.
  • Snij ondertussen de courgette in blokjes. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de fijngesneden ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de rest van de oregano en de blokjes courgette toe. Kruid met peper en zout. Laat opnieuw 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter licht gezouten water aan de kook en voeg de rijst toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 10-13 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Hak de krulpeterselie fijn. Serveer de gevulde puntpaprika's met de rijst en de zuiderse tomatensaus. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • 2 puntpaprika's
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 300 g gemengd gehakt
  • ½ courgette
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 150 g jasmijnrijst
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 830 kcal
  • Koolhydraten 90.26 g
  • Suikers 20.45 g
  • Vetten 33.87 g
  • Verzadigde vetten 9.53 g
  • Eiwitten 37.04 g
  • Vezels 11.25 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.