Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Gevulde puntpaprika's met couscous, zongedroogde tomaat en geitenkaas

Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen, zongedroogde tomaatjes en courgette. Daarbij komt lekker ambachtelijke geitenkaas en crunchy pistachenootjes. Deze zalige puntpaprika's barstensvol Zuiderse smaken moet je echt eens proberen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
pistache­noot
Ingredientfoto
zachte geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Pers de knoflook. Rasp de courgette met een grove rasp. Snij de zongedroogde tomaten in blokjes. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en schik hierop de halve puntpaprika's.
  • Meng de geraspte courgette, geperste knoflook, de zongedroogde tomaten en de ras el hanout met de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
  • Hak de peterselie fijn en de pistachenootjes grof. Verbrokkel de geitenkaas. Serveer de gebakken puntpaprika's met de fijngehakte peterselie, de pistachenootjes en de geitenkaas erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 courgette
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 2 puntpaprika's
  • 2 kl ras el hanout
  • 10 g krul­peterselie
  • 30 g pistache­noten
  • 100 g zachte geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 80.96 g
  • Suikers 27.32 g
  • Vetten 27.71 g
  • Verzadigde vetten 8.03 g
  • Eiwitten 23.27 g
  • Vezels 11.92 g

Allergenen Gluten, Pinda, Schaaldieren, Selderij, Soja, Vis, Sulfiet, Ei, Mosterd, Noten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.