Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Gevulde puntpaprika's met couscous, rozijnen en geitenkaas

Een vegetarisch gerecht, waar je ook de grootste vleesliefhebber mee kan verleiden! De puntpaprika's worden gevuld met een heerlijke mengeling van couscous, rozijnen en courgette. Deze zalige puntpaprika's barstensvol zuiderse smaken moet je echt eens proberen.

Ingrediënten

Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
couscous
Ingredientfoto
rozijn
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
puntpaprika
Ingredientfoto
ras el hanout
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
geitenkaas

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook per persoon 125 milliliter water en los er de aangegeven hoeveelheid groentebouillon in op. Doe de couscous en de rozijnen in een kom en schenk er de groentebouillon bij. Kruid met peper en zout. Roer goed om, dek af en laat 7 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  • Was en rasp de courgette met een grove rasp. Halveer de puntpaprika's in de lengte en verwijder de zaadlijsten en zaadjes. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en schik hierin de halve puntpaprika's.
  • Meng de geraspte courgette en de ras el hanout door de couscous. Kruid met peper en zout. Vul hier de puntpaprika's mee op. Besprenkel met de rest van de olijfolie. Bedek de ovenschaal met aluminiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 5 minuten verder bakken.
  • Hak ondertussen de krulpeterselie fijn. Verbrokkel de geitenkaas. Serveer de gevulde puntpaprika's met de fijngehakte peterselie en de geitenkaas erover gestrooid.

Ingrediënten voor 2 personen

  • ½ groente­bouillonblokje
  • 130 g couscous
  • 30 g rozijnen
  • ½ courgette
  • 2 puntpaprika's
  • 2 kl ras el hanout
  • 10 g krul­peterselie
  • 100 g geitenkaas

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 535 kcal
  • Koolhydraten 72.64 g
  • Suikers 20.11 g
  • Vetten 17.13 g
  • Verzadigde vetten 6.65 g
  • Eiwitten 18.48 g
  • Vezels 8.08 g

Allergenen Selderij, Gluten, Lactose, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.