Gevulde portobello's met ricotta en een kruidenkorstje

Gevulde portobello's met ricotta en een kruidenkorstje

Portobello's zijn grote champignons die zich perfect lenen om op te vullen. De ideale basis voor een heerlijke vegetarische maaltijd! We vullen de champignons op met een frisse ricotta op smaak gebracht met spinazie en citroen en daarbovenop komt een heerlijk kruidenkorstje, heerlijk! Smaakt overheerlijk met een stukje brood erbij.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
citroen
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
portobello
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
Grana Padano
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
stokbroodje
Ingredientfoto
honing

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Pers de knoflook. Hak de helft van de spinazie grof. Verhit de helft van de olijfolie in een pan en stoof de knoflook samen met de grofgehakte spinazie. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat kort afkoelen.
  • Was en rasp de schil van de citroen. Meng de ricotta met de citroenzeste, de gebakken spinazie en kruid met peper en zout.
  • Bestrijk een ovenschaal met een klein beetje olijfolie en leg hierin de portobello's. Vul ze op met het ricotta-spinaziemengsel.
  • Hak de peterselie fijn. Meng de helft van de peterselie met de Grana Padano en de panko. Verdeel dit over de gevulde champignons. Leg de kerstomaatjes bij de champignons en besprenkel ze met de rest van de olijfolie. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er de laatste 7 minuten het stokbroodje bij om op te warmen.
  • Pers het sap van de citroen. Meng de extra vierge olijfolie met het citroensap, de honing, de rest van de fijngehakte peterselie en peper en zout. Schik de rest van de spinazie op de borden.
  • Verdeel de gebakken portobello's over de borden en leg de gebakken kerstomaatjes erbij. Druppel de dressing over de groenten. Snij het stokbroodje in plakjes en serveer bij het gerecht.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • ½ citroen
  • 250 g ricotta
  • 4 portobello's
  • 10 g krul­peterselie
  • 30 g Grana Padano
  • 4 el panko
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 stokbroodje
  • 1 stick honing

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 772 kcal
  • Koolhydraten 53.47 g
  • Suikers 10.67 g
  • Vetten 49.35 g
  • Verzadigde vetten 16.33 g
  • Eiwitten 26.71 g
  • Vezels 9.51 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.