Gevulde portobello met wortelcrème, pecannoten en romige polenta

Gevulde portobello met wortelcrème, pecannoten en romige polenta

De volle smaak van deze originele gevulde portobello's is ideaal in combinatie met de romige polenta. Genieten maar van deze herfstsmaken van paddenstoelen, wortelen en noten.

Ingrediënten

Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pecannoot
Ingredientfoto
panko
Ingredientfoto
portobello
Ingredientfoto
polenta
Ingredientfoto
parmezaan

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C.
  • Pers de knoflook. Rits de blaadjes van de takjes tijm en hak fijn.
  • Schil de wortelen en snij in kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de wortelen toe. Roer om en voeg per persoon 60 milliliter water toe. Laat 12 minuten op een zacht vuur pruttelen, roer af en toe om. Voeg enkele eetlepels water toe als het water verdampt is.
  • Haal de wortelen van het vuur, doe in een mengkom (of keukenrobot) en mix tot een crème. Voeg indien nodig enkele eetlepels water toe. Kruid met peper en zout en de helft van de tijm. Dit is de wortelcrème.
  • Hak de pecannoten grof en meng met de panko.
  • Vet een ovenschotel in met boter. Borstel de portobello's schoon en snij het steeltje eruit. Leg ze met de open kant naar boven in de ingevette ovenschotel. Vul de portobello's met de wortelcrème en verdeel daarover het pecan-panko mengsel. Zet ze 13-15 minuten in de oven.
  • Verwarm de melk samen met per persoon 100 milliliter water, de knoflook en de rest van de tijm in een kookpot. Wanneer de melk kookt, voeg je geleidelijk de polenta toe, roer constant tot de polenta indikt. Voeg eventueel extra eetlepels water toe, indien nodig. Roer er de parmezaan door. Proef en kruid bij met peper en zout.
  • Schep de polenta in diepe borden en serveer daarop de gevulde portobello's.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 4 wortelen
  • 30 g pecannoten
  • 4 el panko
  • 4 portobello's
  • 100 g polenta
  • 30 g parmezaan

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 kl boter
  • 250 ml melk
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 634 kcal
  • Koolhydraten 63.17 g
  • Suikers 21.07 g
  • Vetten 29.45 g
  • Verzadigde vetten 8.34 g
  • Eiwitten 24.21 g
  • Vezels 13.31 g

Allergenen Noten, Gluten, Soja, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.