Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en volkoren penne

Gevulde paprika's met spinazie, ricotta en volkoren penne

Spinazie met ricotta is een zalige combinatie! Vaak om cannelloni te vullen, maar wij hebben graag wat meer groentjes en vullen er dus paprika's mee. Daarbij komen gepofte kerstomaatjes en volkoren penne. Lekker licht en voedzaam!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
volkoren penne
Ingredientfoto
kers­tomaat

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de spinazie grof.
  • Verhit de helft van de olijfolie in een grote pan en voeg de knoflook en ui toe. Stoof 4 minuten en voeg dan de spinazie toe. Roerbak tot die geslonken is.
  • Doe de ricotta in een kom. Voeg de gestoofde spinazie toe. Kruid royaal met peper en zout. Voeg de chilivlokken toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Meng alles goed door elkaar. Vul de paprika's op met deze vulling.
  • Vet een ovenschaal in met de rest van de olijfolie. Leg er de gevulde paprika's in. Zet 10-15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de volkoren penne beetgaar in 8-9 minuten. Giet de pasta af.
  • Doe de kerstomaten in de pan waarin je de spinazie gestoofd heb en voeg per persoon 2 eetlepels water toe. Zet op het vuur en roerbak 2-3 minuten. Kruid met peper en zout.
  • Serveer de gevulde paprika's met de kerstomaten en de volkoren penne.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 g spinazie
  • 250 g ricotta
  • 1 kl chilivlokken
  • 200 g volkoren penne
  • 250 g kers­tomaten

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 743 kcal
  • Koolhydraten 90.46 g
  • Suikers 21.83 g
  • Vetten 25.97 g
  • Verzadigde vetten 11.27 g
  • Eiwitten 27.17 g
  • Vezels 19.12 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.