Gevulde paprika's met kippengehakt en Spaanse rijst

Gevulde paprika's met kippengehakt en Spaanse rijst

Zin in een shotje zonnige kost? Dan moet je deze gevulde paprika's zeker eens op het menu zetten! We vullen de paprika's met kruidig kippengehakt en kaas en serveren ze bij zalige Spaanse rijst. Dit smaakt zowel op een koude gure dag, als in het midden van de zomer. Smullen maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de paprika's (in de lengte) en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn.
  • Meng het kippengehakt met de helft van de knoflook, één vierde van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Verdeel het gehakt over de paprika's. Verdeel er de gratinkaas over. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de paprika's in. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de rest van de fijngesneden ui en de rest van de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10-12 minuten zachtjes onder deksel pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Zet de gevulde paprika's nog 4 minuten onder de grill van de oven.
  • Serveer de gevulde paprika's met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 gele paprika
  • 1 rode paprika
  • 2 uien
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g kippengehakt
  • 40 g gratinkaas
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 839 kcal
  • Koolhydraten 86.83 g
  • Suikers 20.54 g
  • Vetten 30.67 g
  • Verzadigde vetten 8.61 g
  • Eiwitten 47.38 g
  • Vezels 11.94 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.