Gevulde paprika's met feta en Spaanse rijst

Gevulde paprika's met feta en Spaanse rijst

Heerlijke Spaanse zomerse kost, met een knipoog richting Griekenland. We maken met gehakt gevulde gele paprika's, met fetakaas die er mooi over smelt. Daarbij komt pittige Spaanse rijst, een werkelijk overheerlijke combinatie! Geniet van dit Zuiders toppertje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
jasmijnrijst
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's en verwijder de zaadjes en zaadlijsten. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Hak de peterselie fijn.
  • Meng het gehakt met de helft van de knoflook, de helft van de ui en de helft van de peterselie. Meng goed en kruid bij met peper en zout. Verdeel het gehakt over de paprika's. Verkruimel er de aangegeven hoeveelheid feta over. Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de paprika's in. Dek af met aluminiumfolie. Zet 10 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder dan de aluminiumfolie en zet opnieuw 10 minuten in de oven.
  • Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een kookpot op een matig vuur en voeg de jasmijnrijst, de rest van de fijngesneden ui en de rest van de knoflook toe en roerbak gedurende 5 minuten, tot de rijst begint te kleuren. Voeg dan de kippenbouillon, de cayennepeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de tomatenblokjes uit blik toe. Laat 10-12 minuten zachtjes onder deksel pruttelen, tot alle vocht is opgenomen door de rijst. Roer regelmatig om.
  • Serveer de gevulde paprika's met de Spaanse rijst. Werk af met de rest van de peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 gele paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g krul­peterselie
  • 300 g gemengd gehakt
  • 100 g feta
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ¼ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 929 kcal
  • Koolhydraten 86.7 g
  • Suikers 16.26 g
  • Vetten 44.35 g
  • Verzadigde vetten 16.95 g
  • Eiwitten 42.67 g
  • Vezels 10.19 g

Allergenen Lactose, Selderij, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.