Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en risoni

Gevulde paprika's met champignons, feta, tomaat en risoni

Een toppertje voor vegetariërs, maar ook voor wie af en toe eens wil genieten van een maaltijd zonder vlees. Een heerlijk gevulde rode paprika met champignons, feta, hazelnoot en tomaat, met daarbij een van onze favoriete pastasoorten: risoni. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
hazelnoot
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
zongedroogde tomaat
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
feta
Ingredientfoto
paneermeel
Ingredientfoto
chilivlokken
Ingredientfoto
risoni

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C.
  • Snij de champignons in plakjes. Hak de hazelnoten grof. Pers de knoflook. Snij de zongedroogde tomaten in reepjes. Hak de bladpeterselie fijn. Snij de paprika's overlangs in twee en verwijder de zaadjes. Verkruimel de feta.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan. Voeg de champignons en knoflook toe en bak ze 4 minuten aan en voeg dan de hazelnoten toe, kruid met peper en zout. Laat nog 2 minuten bakken en verdeel de vulling dan over de paprika's.
  • Meng de zongedroogde tomatenreepjes, het paneermeel, de chilivlokken en de helft van de peterselie in een kommetje. Meng er dan voorzichtig de feta door. Verdeel deze topping over de gevulde paprika's.
  • Leg de gevulde paprika's naast elkaar in een ovenschotel. Dek af met alumiumfolie. Laat de paprika's 15 minuten garen in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en laat nog 10 minuten verder bakken.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de risoni beetgaar in 8 minuten. Giet af en meng de rest van de peterselie door de risoni. Kruid met peper en zout.
  • Verdeel de gevulde paprika's en de risoni over de borden en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 250 g champignons
  • 30 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 50 g zongedroogde tomaten
  • 10 g blad­peterselie
  • 2 rode paprika's
  • 100 g feta
  • 30 g paneermeel
  • 1 kl chilivlokken
  • 125 g risoni

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 692 kcal
  • Koolhydraten 67.26 g
  • Suikers 13.33 g
  • Vetten 32.65 g
  • Verzadigde vetten 10.25 g
  • Eiwitten 25.66 g
  • Vezels 13.06 g

Allergenen Noten, Ei, Gluten, Soja, Sulfiet, Vis, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.