Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst

Gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst

Gevulde groenten zijn één van onze stokpaardjes. Ditmaal gaan we voor een gevulde paprika met rundsgehakt en bruine rijst in de oven. Lekker voedzaam en een perfecte manier om kinderen ook hun dagelijkse groentjes te laten eten. Eet smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bruine rijst
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
koriander
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
komijn
Ingredientfoto
tomaten­blokjes

Bereidingswijze

  • Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij het hoedje van de paprika's en schep de zaadjes er met een lepel uit, ook van het hoedje. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Pluk de blaadjes koriander en hak ze grof. Snij per persoon 1 plakje van de mozzarella en snij de rest in blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het gehakt en de komijn toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
  • Voeg dan het blik tomatenblokjes toe en laat 5 minuten verdergaren. Haal de pan van het vuur en roer er de gekookte rijst, de helft van de koriander en de blokjes mozzarella door.
  • Zet de paprika's rechtop in een ovenschaal en schep er het gehakt-rijstmengsel in. Dek af met een plakje mozzarella en zet er dan het hoedje van de paprika bovenop. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 15 minuten in de oven. Bewaar de rest van de vulling onder aluminiumfolie.
  • Serveer de paprika's met de rest van de vulling erbij. Werk af met de rest van de koriander.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bruine rijst
  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 10 g koriander
  • 1 bol mozzarella
  • 300 g runds­gehakt
  • 2 kl komijn
  • 1 blik tomaten­blokjes

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 930 kcal
  • Koolhydraten 78.59 g
  • Suikers 15.09 g
  • Vetten 43.57 g
  • Verzadigde vetten 20.05 g
  • Eiwitten 51.43 g
  • Vezels 10.36 g

Allergenen Ei, Gluten, Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.