Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

Gevulde paprika met quinoa en kippengehakt

Steffi: "Paprika's en gehakt, ze zijn een droomcombo! Dit receptje is een echte traditie in mijn keuken, het gaat al heel lang mee. Al maakte ik het vroeger met rijst en nu met quinoa, want dat bleek nóg lekkerder te zijn. Het is verwarmend, kruidig, voedzaam en vullend!"

Ingrediënten

Ingredientfoto
quinoa
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
groente­bouillonblokje
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
kurkuma

Bereidingswijze

  • Breng per persoon 200 milliliter gezouten water aan de kook. Voeg de quinoa toe en laat ongeveer 15 minuten pruttelen op een matig vuur, totdat alle water is opgenomen. Roer regelmatig om.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook. Snij het hoedje van de paprika's en ontpit ze. Dompel zowel de hoedjes als de rest van de paprika's 5 minuten onder in het kokende water.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een grote pan en stoof de ui en knoflook 3 minuten. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  • Voeg het kippengehakt toe aan de pan en verkruimel er de groentebouillon bij. Roerbak en voeg na 3 minuten de tomatenpuree, per persoon 2 eetlepels water, de Provençaalse kruiden, de kurkuma, de cayennepeper (gebruik minder als je niet van pittig houdt) en peper en zout toe. Meng de quinoa erdoor en bak nog enkele minuutjes verder.
  • Vul de paprika's met het quinoa-gehaktmengsel, zet hun hoedjes er weer op. Zet de paprika's in een ovenschotel en doe er wat water in, tot ongeveer 1 centimeter hoog. Dat zorgt ervoor dat de onderkanten niet verbranden. Plaats de paprika's 25 minuten in de oven en serveer ze.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 130 g quinoa
  • 2 rode paprika's
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g kippengehakt
  • ½ groente­bouillonblokje
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 1 kl Provençaalse kruiden
  • 1 kl kurkuma

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 682 kcal
  • Koolhydraten 71.17 g
  • Suikers 22.44 g
  • Vetten 21.93 g
  • Verzadigde vetten 4.81 g
  • Eiwitten 47.23 g
  • Vezels 13.63 g

Allergenen Selderij. Kan sporen bevatten van andere allergenen.