Gevulde paprika met gehakt, kaas en fregola sarda

Gevulde paprika met gehakt, kaas en fregola sarda

Vandaag maken we een Italiaans geïnspireerde gevulde paprika! De paprika's worden gevuld met een heerlijke ragusaus en worden gegratineerd in de oven, onder een lekker kaasdakje. Daarbij komt Sardijnse pasta, fregola sarda. Dit wordt echt smullen!

Ingrediënten

Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
fregola sarda
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de paprika's in de lengte en verwijder de zaadjes. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de courgette in kleine blokjes.
  • Verhit de olijfolie in een antikleefpan en stoof de fijngesneden ui voor 2 minuten, voeg dan de knoflook en blokjes courgette toe en laat ook meestoven. Voeg na 2 minuten het gehakt en de Italiaanse kruiden toe. Kruid met peper en zout. Schep regelmatig om en laat 5 minuten garen.
  • Voeg dan de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree en per persoon 3 eetlepels water toe, laat 5 minuten verdergaren.
  • Leg de paprikahelften in een ingevette ovenschaal en schep er het gehaktmengsel in. Verdeel er de gratinkaas over. Vul de ovenschaal met een klein bodempje water en zet 20 minuten in de oven.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de fregola sarda beetgaar in 8 minuten. Giet af. Hak de bladpeterselie fijn.
  • Meng vlak voor het serveren de extra vierge olijfolie, de fijngehakte bladpeterselie en peper en zout door de fregola sarda. Serveer de gevulde paprika's met de fregola sarda.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 rode paprika's
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ courgette
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl Italiaanse kruiden
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 40 g gratinkaas
  • 130 g fregola sarda
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 846 kcal
  • Koolhydraten 76.57 g
  • Suikers 19.78 g
  • Vetten 38.55 g
  • Verzadigde vetten 12.66 g
  • Eiwitten 43.63 g
  • Vezels 11.36 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.