Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Zin in een origineel gerecht met kip? Dan is deze heerlijk gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella echt iets om op je menu te zetten! Heerlijk smeltende mozzarella, zachte en sappige kip met een frisse spinaziesalade en ovengeroosterde aardappeltjes erbij. Lekker genieten...

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
sjalot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit 1/4de van de olijfolie in een antikleefpan en stoof de helft van de spinazie aan totdat die begint te slinken. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en laat even uitlekken.
  • Snij de mozzarella in fijne plakjes. Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en beleg met de gestoofde spinazie en plakjes mozzarella. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een prikker. Kruid met peper en zout.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de antikleefpan en bak de gevulde kipfilets 2 minuten aan elke kant. Schep over in een ovenschaal en zet 15 minuten mee in de oven.
  • Maak ondertussen een salade. Doe de rest van de spinazie in een kom. Snij de kerstomaatjes in kwartjes en de sjalot in fijne ringen en meng ze door de spinazie. Maak een dressing met de extra vierge olijfolie, de balsamico en peper en zout. Meng vlak voor het serveren door de salade.
  • Serveer de gevulde kipfilets met de spinaziesalade en de geroosterde aardappelen.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 200 g spinazie
  • 125 g mozzarella
  • 2 kipfilets
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 sjalot

Uit jouw keuken

  • 4 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 835 kcal
  • Koolhydraten 40.15 g
  • Suikers 2.04 g
  • Vetten 50.69 g
  • Verzadigde vetten 13.24 g
  • Eiwitten 52.9 g
  • Vezels 8.31 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.