Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Gevulde kipfilet met spinazie en mozzarella

Wie heeft er zin in een lekker bordje comfort food? Heerlijke gebakken kipfilets met een zalige vulling van spinazie en mozzarella. Ze gaan samen de oven in met kerstomaatjes en aardappeltjes en er komt een heerlijke basilicummayonaise bij. Lekker gemakkelijk en toch massa's complimentjes scoren van je tafelgenoten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
mozzarella
Ingredientfoto
spinazie
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
basilicum
Ingredientfoto
mayonaise

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke stukken. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout en zet 18-20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Pers de knoflook. Snij de mozzarella in plakjes.
  • Verhit de boter in een pan en bak de knoflook kort aan. Voeg de spinazie toe en laat slinken. Kruid bij met peper en zout.
  • Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en verdeel de spinazie en de plakjes mozzarella over de filets. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een tandenstoker.
  • Verhit de rest van de olijfolie in de pan en bak de kipfilets aan beide kanten aan. Schep ze over in een ovenschaal, leg de kerstomaatjes erbij en zet nog 15 minuten mee in de oven.
  • Pluk de blaadjes basilicum en hak zo fijn mogelijk. Meng door de mayonaise.
  • Schep de gevulde kipfilets met de kerstomaatjes en de geroosterde aardappelen op borden en serveer met een schep basilicummayonaise.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 teentje knoflook
  • 125 g mozzarella
  • 100 g spinazie
  • 2 kipfilets
  • 250 g kers­tomaten
  • 10 g basilicum
  • 3 el mayonaise

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el boter
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 870 kcal
  • Koolhydraten 41.28 g
  • Suikers 3.4 g
  • Vetten 54.08 g
  • Verzadigde vetten 17.55 g
  • Eiwitten 52.65 g
  • Vezels 7.61 g

Allergenen Lactose, Selderij, Ei, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.