Gevulde kipfilet met groenten uit de oven

Gevulde kipfilet met groenten uit de oven

Een heerlijk gemakkelijk gerecht, dat je in de oven klaarmaakt. De kipfilets worden gevuld met geraspte courgette en cheddar, waardoor ze lekker sappig blijven in de oven. Daarbij komen nog heel wat geroosterde groenten. Lekker licht en zo gemakkelijk, dat is onze stijl!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
cheddar­kaas
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
gele paprika

Bereidingswijze

  • Rasp de helft van de courgette met een grove rasp. Meng de geraspte courgette met de cheddar. Snij de kipfilets horizontaal in, maar net niet helemaal door. Vouw open en beleg met de courgettemengeling. Vouw de kipfilets toe en prik vast met een prikker. Kruid met peper en zout.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Snij de rest van de courgette in balkjes. Snij de rode ui in partjes. Snij de gele paprika in blokjes.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de zoete aardappelblokjes, courgette, rode ui en gele paprika op. Besprenkel met olijfolie, kruid met peper en zout en schep om. Leg de gevulde kipfilets erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Controleer of de kipfilets gaar zijn en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 courgette
  • 30 g cheddar­kaas
  • 2 kipfilets
  • 400 g zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 1 gele paprika

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 592 kcal
  • Koolhydraten 50.28 g
  • Suikers 20.2 g
  • Vetten 21.43 g
  • Verzadigde vetten 5.92 g
  • Eiwitten 45 g
  • Vezels 9.76 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.