Gevulde courgette met rundsgehakt en bulgur

Gevulde courgette met rundsgehakt en bulgur

Heb je al een gevulde courgette gegeten? Waarschijnlijk wel... Maar gevuld met bulgur? We durven wedden van niet! Dringend tijd dus om deze originele en lekker vullende versie eens te testen, met rundsgehakt, bulgur en oregano. En terwijl deze topper in de oven staat, heb je tijd om er een lekker fris en gezond slaatje bij te maken. Must try!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bulgur
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
runds­gehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­puree
Ingredientfoto
parmezaan
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
gemengde sla
Ingredientfoto
balsamico

Bereidingswijze

  • Doe de bulgur in een kom en schenk er per persoon 150 milliliter kokend water bij. Meng goed en dek af. Laat 10-12 minuten staan.
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de rode ui fijn en pers de knoflook.
  • Verhit de olijfolie in een pan en bak de ui en knoflook. Voeg na 2 minuten het gehakt, het fijngehakte vruchtvlees van de courgette en de oregano toe en schep regelmatig om. Kruid met peper en zout. Voeg na 4 minuten de tomatenpuree toe en laat kort meebakken. Haal de pan van het vuur en meng er de bulgur door. Verdeel de gehaktmengeling over de courgettes en leg ze in een ovenschaal. Overstrooi met geraspte parmezaan en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de kerstomaatjes in 2. Schep door de slamengeling. Meng de extra vierge olijfolie en de balsamico en kruid met peper en zout.
  • Serveer de gevulde courgettes met de salade en de dressing erover gelepeld.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 150 g bulgur
  • 2 courgettes
  • 1 rode ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 300 g runds­gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • ½ blikje tomaten­puree
  • 30 g parmezaan
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 zakje gemengde sla
  • 1 kl balsamico

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 857 kcal
  • Koolhydraten 74.06 g
  • Suikers 23.96 g
  • Vetten 37.03 g
  • Verzadigde vetten 5.14 g
  • Eiwitten 49.93 g
  • Vezels 15.23 g

Allergenen Gluten, Ei, Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.