Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle

Gevulde courgette met kippengehakt, Zuiderse tomatensaus en farfalle

Gevulde groentjes, het is één van onze stokpaardjes. Vandaag op het menu: gevulde courgettes met kruidig kippengehakt. Terwijl deze kanjers in de oven staan, maak jij een heerlijke Zuiderse tomatensaus en farfalle pasta voor erbij. Een topmaaltijd voor jong en oud!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
kippengehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
farfalle
Ingredientfoto
krul­peterselie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Halveer de courgettes overlangs en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees bij en hak het grof. Vet de courgettehelften in met de helft van de olijfolie en leg ze in een ovenschaal. Zet ze alvast 10 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn en pers de knoflook. Doe de helft van de fijngesneden ui, de helft van de knoflook en de helft van de Italiaanse kruiden en het kippengehakt samen in een kom en meng goed. Kruid met peper en zout. Vul de courgettehelften met de gehaktmengeling. Zet 30 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de rest van de fijngesneden ui toe. Laat 2 minuten stoven en voeg dan de rest van de knoflook, de rest van de Italiaanse kruiden en de grofgehakte courgette toe. Kruid met peper en zout. Laat opnieuw 3 minuten stoven en voeg dan de tomatenblokjes toe. Laat de saus 10 minuten pruttelen.
  • Breng een pot gezouten water aan de kook en kook de farfalle beetgaar in 10-12 minuten. Giet de pasta af.
  • Hak de peterselie fijn. Serveer de gevulde courgettes met de farfalle en de Zuiderse tomatensaus. Werk af met fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g kippengehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 200 g farfalle
  • 10 g krul­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 900 kcal
  • Koolhydraten 100.95 g
  • Suikers 30.18 g
  • Vetten 28.12 g
  • Verzadigde vetten 5.72 g
  • Eiwitten 54.64 g
  • Vezels 12.82 g

Allergenen Gluten, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.