Gevulde courgette bolognaise

Gevulde courgette bolognaise

Gevulde courgette 'meets' spaghetti bolognaise! Maar dan in een gezonde, originele variatie. Gemakkelijk, licht en niet zo veel werk (de oven doet de rest). Wat ons betreft mag dit gerust een nieuwe klassieker worden. Smakelijk!

Ingrediënten

Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
Italiaanse kruiden
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
little gem

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Snij de courgettes overlangs in twee en hol ze uit met een lepel. Hak het vruchtvlees fijn. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Schil de wortelen en snij ze in fijne blokjes.
  • Vet een ovenschaal in met de helft van de olijfolie en leg er de courgettehelften in. Zet ze alvast 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en stoof de ui in 2 minuten glazig. Voeg de knoflook, Italiaanse kruiden, het vruchtvlees van de courgette en wortelen toe en roerbak 3 minuten. Voeg nu het gehakt toe en bak het gaar. Voeg de tomatenblokjes toe en laat de saus 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Haal de courgettes uit de oven en schep er de bolognaisesaus in. Overstrooi met de gratinkaas en zet nog 15 minuten in de oven. Maak ondertussen de blaadjes van de little gem los. Meng de extra vierge olijfolie met de wittewijnazijn, peper en zout en sprenkel over de blaadjes little gem.
  • Serveer de courgette bolognaise met de blaadjes little gem.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 courgettes
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 wortelen
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 1 little gem

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 757 kcal
  • Koolhydraten 40.96 g
  • Suikers 29.02 g
  • Vetten 46.27 g
  • Verzadigde vetten 13.77 g
  • Eiwitten 40.8 g
  • Vezels 12.41 g

Allergenen Lactose, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.