Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

Gevuld varkenshaasje met spinaziepuree

Echte Vlaamse boerenkost, met een tikje verfijning, dankzij een heerlijk gevuld varkenshaasje dat erbij wordt geserveerd. Het varkenshaasje wordt opgevuld met ham en kaas, een lekkere combinatie! Maak je avondmaal speciaal met dit heerlijke verrassende gerecht.

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
spinazie

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  • Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Kruid met peper en zout. Leg er de ham op en bestrooi met de geraspte kaas. Rol het varkenshaasje op en bind het dicht met keukentouw of gebruik houten prikkers.
  • Verhit de olijfolie in een pan en stoof de spinazie aan tot deze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan, laat goed uitlekken en houd apart.
  • Smelt de helft van de boter in de pan en kleur het varkenshaasje rondom aan. Schep het varkenshaasje in een ovenschaal (als de pan in de oven mag, kan je ze ook gewoon zo in de oven zetten). Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Voeg de rest van de boter, de spinazie, de melk, peper, zout en nootmuskaat toe. Meng goed.
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Knip het keukentouw los of verwijder de houten prikkers en snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met de spinaziepuree.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 250 g varkens­haasje
  • 1 sneetje ham
  • 30 g emmentaler
  • 200 g spinazie

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 688 kcal
  • Koolhydraten 46.47 g
  • Suikers 1.81 g
  • Vetten 34.45 g
  • Verzadigde vetten 16.57 g
  • Eiwitten 45.57 g
  • Vezels 8.55 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.