Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

Gevuld varkenshaasje met champignonsaus en gebakken witloof

Zowaar een feestelijk gerechtje, maar van ons mag het ook op een doordeweekse dag! Een zalig mals varkenshaasje, gevuld met kaas en ham, met daarbij gebakken witloof, geroosterde patatjes en een heerlijk champignonroomsausje. Met de 15gram Foodbox is het elke dag feest ;-).

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
champignon
Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
varkens­haasje
Ingredientfoto
emmental
Ingredientfoto
ham
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 150 °C. Was de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze 10 minuten in gezouten water, giet af en laat uitlekken.
  • Snij de champignons in plakjes. Halveer de witloofstronkjes in de lengte. Los de kippenbouillon op in per persoon 100 milliliter kokend water.
  • Snij het varkenshaasje in de lengte open, maar laat 1 kant vastzitten, zodat je een grote lap verkrijgt. Kruid met peper en zout. Strooi er de geraspte kaas op en beleg met de sneetjes ham. Rol het varkenshaasje dicht en bind het dicht met keukentouw of gebruik tandenstokers.
  • Smelt de helft van de boter in een pan, leg er de witloofstronkjes bij en het varkenshaasje. Laat 5 minuten bakken en keer halverweg om. Schep het varkenshaasje, het witloof en de voorgekookte aardappelen in een ingeboterde ovenschaal. Kruid met peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Smelt de rest van de boter in de pan waarin je het vlees en het witloof gebakken hebt. Voeg de plakjes champignons toe en bak ze goudbruin. Kruid met peper en zout, schep om en bestrooi met de bloem. Voeg de kippenbouillon toe en roer goed om. Laat de kippenbouillon tot de helft inkoken en voeg dan de lichte room toe. Roer goed om en breng de saus op smaak met peper en zout.
  • Haal de ovenschaal uit de oven. Knip het keukentouw los of verwijder de tandenstokers en snij het varkenshaasje in plakjes. Serveer met het witloof, de aardappelen en lepel er de champignonsaus over.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 125 g champignons
  • 2 stronkjes witloof
  • ½ kippen­bouillonblokje
  • 300 g varkens­haasje
  • 40 g emmentaler
  • 2 sneetjes ham
  • 100 ml lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 1 el bloem
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 742 kcal
  • Koolhydraten 43.08 g
  • Suikers 2.63 g
  • Vetten 38.46 g
  • Verzadigde vetten 22.51 g
  • Eiwitten 53.19 g
  • Vezels 7.92 g

Allergenen Selderij, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.