Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Geroosterde zoete aardappelsalade met geitenkaas en honing-mosterddressing

Het type maaltijdsalade waarvan we heel blij zouden zijn, wanneer we het op restaurant kregen! Maar eigenlijk is het zo eenvoudig om zelf klaar te maken. Heerlijke geroosterde zoete aardappelen met frisse geitenkaas en een zalige honing-mosterddressing, yum!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
pompoen­pitten
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
gemengde sla

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de zoete aardappelen en snij ze in plakjes (rondjes) van een halve centimeter. Pel en snij de rode ui in partjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de zoete aardappelplakjes en de rode ui. Bedruppel met de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.
  • Rooster de pompoenpitten kort in een antikleefpan zonder vetstof.
  • Halveer de kerstomaten. Meng de honing met de mosterd, extra vierge olijfolie, wittewijnazijn en peper en zout.
  • Snij de geitenkaas in plakjes. Verdeel de gemengde sla over de borden, schik er de geroosterde zoete aardappelplakjes, rode ui partjes en kerstomaten op, druppel er de dressing over. Schik er de plakjes geitenkaas op, strooi er de pompoenpitten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 rode ui
  • 20 g pompoenpitten
  • 125 g kers­tomaten
  • 1 stick honing
  • 100 g geitenkaas
  • 1 zakje gemengde sla

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 el witte­wijnazijn
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 436 kcal
  • Koolhydraten 20.78 g
  • Suikers 9.6 g
  • Vetten 33.98 g
  • Verzadigde vetten 9.32 g
  • Eiwitten 11.21 g
  • Vezels 4.47 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.