Geroosterde groentenschotel met blauwe kaas

Geroosterde groentenschotel met blauwe kaas

Een flinke schaal bomvol geroosterde groenten, in heerlijk contrast met een frisse dressing en blauwe kaas. Lekker vullend en toch heerlijk licht, zo hebben we het graag! Een vegetarische topper!

Ingrediënten

Ingredientfoto
witloof
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
rozemarijn
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
roquefort
Ingredientfoto
walnoot

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de witloofstronkjes. Schil de pastinaken en wortelen en snij in frietjes. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hierop de groenten. Rits de blaadjes van de takjes rozemarijn en leg ze erbij. Verdeel de olijfolie en honing over de groenten. Kruid met peper en zout. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven, schep halfweg om.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico. Snij de bladpeterselie fijn. Verkruimel de roquefort. Hak de walnoten grof.
  • Haal de groenten uit de oven en schep over in een serveerschaal. Besprenkel de groenten met de dressing. Verdeel er de verkruimelde roquefort, bladpeterselie en geroosterde hazelnoten over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 stronkjes witloof
  • 2 pastinaken
  • 2 wortelen
  • 2 takjes rozemarijn
  • 1 stick honing
  • 10 g blad­peterselie
  • 100 g roquefort
  • 30 g walnoten

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 681 kcal
  • Koolhydraten 36.85 g
  • Suikers 11.16 g
  • Vetten 49.38 g
  • Verzadigde vetten 14.42 g
  • Eiwitten 17.14 g
  • Vezels 14.51 g

Allergenen Lactose, Noten, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.