Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing

Geroosterde groenten met gebakken ricotta en peterseliedressing

We hebben een originele ovenschotel bedacht met een heerlijke gebakken ricotta die letterlijk in het middelpunt van de belangstelling staat! Daarrond komen geroosterde groenten met kruidige olie. Terwijl die in de oven staat, maak je een frisse peterseliedressing die voor wat contrast zorgt. Serveer er krokante broodjes bij en je hebt weer een vegetarisch topmaaltje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
pastinaak
Ingredientfoto
rode ui
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
tijm
Ingredientfoto
honing
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
ricotta
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
bruin broodje
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
citroen

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen en pastinaak in staafjes. Snij de rode ui in partjes. Snij de rode paprika in blokjes van 2 cm.
  • Rits de blaadjes van de takjes tijm. Meng de olijfolie met de tijm, honing en oregano. Neem een grote (lage) ovenschaal en stort er de ricotta in het midden op uit. Schik er de groenten rondom in 1 laag. Besprenkel met de olijfolie met kruiden. Kruid met peper en zout. Leg ook de teentjes knoflook (ongepeld) erbij. Zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Leg er na 10 minuten ook het brood bij op een apart rooster. Haal de teentjes knoflook uit de oven.
  • Hak de bladpeterselie grof. Was en rasp de schil van de citroen. Pers het sap. Haal de geroosterde teentjes knoflook uit het vel. Doe de bladpeterselie, knoflook, citroenzeste en -sap, per persoon 1 eetlepel water en extra vierge olijfolie in een keukenrobot of blender en mix tot een groene dressing. Kruid met peper en zout.
  • Snij het brood in plakjes. Serveer de ovenschaal midden op de tafel en besprenkel met de peterseliedressing.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 2 takjes tijm
  • 1 stick honing
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 250 g ricotta
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 bruin broodje
  • 10 g blad­peterselie
  • ½ citroen

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 734 kcal
  • Koolhydraten 49.64 g
  • Suikers 22.84 g
  • Vetten 47.54 g
  • Verzadigde vetten 14.73 g
  • Eiwitten 17.79 g
  • Vezels 15.59 g

Allergenen Lactose, Gluten, Noten, Sesam, Soja. Kan sporen bevatten van andere allergenen.