Geroosterde aardappelen met paprika-chorizosaus

Geroosterde aardappelen met paprika-chorizosaus

We lieten ons inspireren op de Spaanse tapasklassieker 'patatas bravas', maar voegden aan de pittige tomatensaus ook nog krokant gebakken chorizo en paprika toe, zodat het een volwaardige maaltijd wordt. Lekker krachtige smaken, zoals we gewend zijn van de Spaanse keuken. Geniet ervan!

Ingrediënten

Ingredientfoto
vastkokende aardappel
Ingredientfoto
rode paprika
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
chorizo
Ingredientfoto
blad­peterselie
Ingredientfoto
tomaten­puree

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Was de aardappelen en snij ze in blokjes van 2 cm. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik hier de aardappelen op. Besprenkel met de helft van de olijfolie, kruid met peper en zout en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om.
  • Snij de rode en gele paprika in blokjes. Snij de ui fijn. Pers de knofloook. Snij de chorizo in blokjes.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en voeg de blokjes chorizo toe. Bak ze 5 minuten tot ze krokant zijn. Schep uit de pan en hou even apart.
  • Voeg de ui, knoflook en paprikablokjes toe aan de pan waarin je de chorizo gebakken hebt. Voeg de cayennepeper toe (gebruik minder als je niet van pittig houdt). Stoof 8 minuten op matig vuur. Hak ondertussen de bladpeterselie fijn.
  • Voeg de aangegeven hoeveelheid tomatenpuree toe aan de pan. Roer goed om, laat kort bakken en voeg dan per persoon 75 milliliter water toe. Roer goed om en voeg de chorizoblokjes terug toe. Laat nog 5 minuten pruttelen. Kruid met peper en zout.
  • Schep de geroosterde aardappelen op borden. Schep daarover de paprika-chorizosaus, werk af met de fijngehakte peterselie en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g chorizo
  • 10 g blad­peterselie
  • 1 blikje tomaten­puree

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • ½ kl cayenne­peper
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 790 kcal
  • Koolhydraten 57.54 g
  • Suikers 17.18 g
  • Vetten 45.53 g
  • Verzadigde vetten 16.81 g
  • Eiwitten 32.11 g
  • Vezels 13.56 g

Allergenen Lactose, Soja, Gluten. Kan sporen bevatten van andere allergenen.