Gepofte zoete aardappel met pulled chicken

Gepofte zoete aardappel met pulled chicken

Wat een plaatje, deze gepofte zoete aardappelen, gevuld met sappige pulled chicken, een frisse en lichtjes pittige salsa en een flinke schep zure room. Overheerlijk en bovendien lekker licht. Dat zal smaken!

Ingrediënten

Ingredientfoto
zoete aardappel
Ingredientfoto
kippen­bouillonblokje
Ingredientfoto
kipfilet
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
kers­tomaat
Ingredientfoto
jalapeñopeper
Ingredientfoto
kipkruiden
Ingredientfoto
zure room

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 190 °C. Was de zoete aardappelen en prik ze rondom in met een vork. Schik ze in een ovenschaal en ze 30-35 minuten in de voorverwarmde oven, tot ze zacht zijn.
  • Breng een pot water aan de kook en los er de kippenbouillon in op. Voeg de kipfilets in hun geheel toe en laat ze 10-12 minuten pocheren. Schep dan uit het kookvocht en laat even afkoelen.
  • Snij de sjalot fijn. Snij de kerstomaten in kwartjes. Verwijder de zaadjes uit de jalapeñopepers en snij in fijne blokjes. Meng de sjalot, kerstomaten en jalapeño. Voeg de extra vierge olijfolie, de wittewijnazijn, peper en zout toe en meng. Zet even opzij.
  • Meng de ketchup met de mosterd, de suiker, de kipkruiden en een snuf peper en zout in een steelpannetje.
  • Wanneer de kip genoeg afgekoeld is, zodat je de filets kan vasthouden met je handen, trek je het kippenvlees in reepjes uit elkaar. Je kan dit ook doen met twee vorken. Voeg de kippenreepjes toe aan de ketchup-saus en schep goed om. Laat kort doorwarmen op het vuur.
  • Snij de zoete aardapppelen open en schep er de pulled chicken en de salsa op. Schep er wat zure room over en serveer.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 zoete aardappelen
  • 1 kippen­bouillonblokje
  • 2 kipfilets
  • 1 sjalot
  • 125 g kers­tomaten
  • 2 jalapeñopepers
  • 2 kl kipkruiden
  • ½ potje zure room

Uit jouw keuken

  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl suiker
  • 1 kl witte­wijnazijn
  • 2 el ketchup
  • 1 kl mosterd
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 428 kcal
  • Koolhydraten 24.85 g
  • Suikers 9.64 g
  • Vetten 19.2 g
  • Verzadigde vetten 7.72 g
  • Eiwitten 37.72 g
  • Vezels 3.54 g

Allergenen Selderij, Gluten, Schaaldieren, Lactose, Sulfiet, Mosterd. Kan sporen bevatten van andere allergenen.