Gepofte aubergine met gehakt uit de oven

Gepofte aubergine met gehakt uit de oven

Gevulde groenten, wij zijn helemaal fan. Een groente die nog niet genoeg gevuld wordt is aubergine! Het vlees van de aubergine wordt helemaal zacht en smaakvol, heerlijk in combinatie met een vlezige tomatensaus. Daarbij komt nog een rucolaslaatje, genieten maar!

Ingrediënten

Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
gemengd gehakt
Ingredientfoto
gedroogde oregano
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
gratinkaas
Ingredientfoto
rucola

Bereidingswijze

  • Verwarm de oven voor op 220 °C. Snij de aubergines overlangs in 2. Kerf de auberinges diagonaal in. Kruid met peper en zout en bestrijk met de helft van de olijfolie. Leg in een ovenschaal en zet 20 minuten in de voorverwarmde oven.
  • Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en voeg de ui en knoflook toe. Laat 3 minuten stoven en voeg dan het gehakt toe. Laat 5 minuten bakken. Schep regelmatig om.
  • Voeg de gedroogde oregano en tomatenblokjes toe. Kruid met peper en zout en roer goed om. Laat 10 minuten pruttelen.
  • Haal de aubergines uit de oven en schep de gehaktsaus over de aubergines. Strooi er de gratinkaas over. Zet de gevulde aubergine nog 10 minuten in de oven.
  • Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico en peper en zout. Dit is de dressing.
  • Meng de dressing door de rucola. Serveer de gevulde aubergines met de rucolasalade.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 2 aubergines
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl gedroogde oregano
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 40 g gratinkaas
  • 50 g rucola

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • 1 kl balsamico
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 690 kcal
  • Koolhydraten 27.77 g
  • Suikers 11.9 g
  • Vetten 46.53 g
  • Verzadigde vetten 13.8 g
  • Eiwitten 36.57 g
  • Vezels 12.06 g

Allergenen Lactose, Gluten, Soja, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.