Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Gepocheerde vis met wittewijnsaus en puree

Een origineel stoofpotje van vis in een heerlijke wittewijnsaus met groentjes en daarbij romige puree. Echte bistrokeuken bij jou thuis gebracht. En het is zelfs verbazend gemakkelijk! Geniet van dit lekkere feestmaaltje!

Ingrediënten

Ingredientfoto
bloemige aardappel
Ingredientfoto
visbouillonblokje
Ingredientfoto
vismengeling
Ingredientfoto
sjalot
Ingredientfoto
wortel
Ingredientfoto
selder
Ingredientfoto
krul­peterselie
Ingredientfoto
lichte room

Bereidingswijze

  • Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook de aardappelen 20 minuten in gezouten water.
  • Breng per persoon 200 milliliter water aan de kook en los er de visbouillon in op. Voeg de visblokjes toe en laat 5 minuten zachtjes pocheren. Schep de visblokjes voorzichtig uit de bouillon en bewaar onder aluminiumfolie. Bewaar de bouillon voor later.
  • Snij de sjalot fijn. Schil de wortelen en snij in fijne blokjes. Snij de selder in fijne blokjes. Hak de peterselie fijn.
  • Laat de helft van de boter smelten in een kookpot en stoof de fijngesneden sjalot, de wortel en de selder aan. Voeg na 3 minuten de visbouillon toe en laat tot de helft inkoken. Voeg de witte wijn toe en laat opnieuw tot de helft inkoken.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze fijn. Kruid met peper en zout. Meng er de rest van de boter en de melk door. Hou warm.
  • Roer de room door de saus en voeg de visblokjes opnieuw toe, breng op smaak met peper en zout en roer er de fijngesneden peterselie door.
  • Serveer de aardappelpuree met de visblokjes in wittewijnsaus.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 1 visbouillonblokje
  • 300 g vismengeling
  • 1 sjalot
  • 2 wortelen
  • 2 stengels selder
  • 10 g krul­peterselie
  • ½ potje lichte room

Uit jouw keuken

  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • 100 ml witte wijn
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 691 kcal
  • Koolhydraten 57.91 g
  • Suikers 9.78 g
  • Vetten 29.43 g
  • Verzadigde vetten 17.9 g
  • Eiwitten 34.64 g
  • Vezels 12.35 g

Allergenen Schaaldieren, Vis, Weekdieren, Gluten, Lactose, Mosterd, Soja, Selderij, Sulfiet. Kan sporen bevatten van andere allergenen.