Geplette aardappelen met ratatouille en geitenkaas

Geplette aardappelen met ratatouille en geitenkaas

Een heerlijk Provençaals en veggie gerechtje. Voorgekookte krielaardappelen worden platgeduwd en dan verder geroosterd in de oven, waardoor ze heel krokant worden, zalig! Daarbij een kruidige ratatouille met lekker veel groenten en zachte geitenkaas. Lekker licht genieten!

Ingrediënten

Ingredientfoto
krielaardappel
Ingredientfoto
ui
Ingredientfoto
courgette
Ingredientfoto
aubergine
Ingredientfoto
gele paprika
Ingredientfoto
knoflook
Ingredientfoto
Provençaalse kruiden
Ingredientfoto
tomaten­blokjes
Ingredientfoto
geitenkaas
Ingredientfoto
blad­peterselie

Bereidingswijze

  • Was de krieltjes en kook ze halfgaar in 15 minuten in gezouten water. Verwarm ondertussen de oven voor op 200 °C.
  • Snij de ui fijn. Snij de courgette, aubergine en paprika in blokjes. Pers de knoflook.
  • Bedek een bakplaat met bakpapier. Giet de krieltjes af, en doe ze dan terug in de kookpot. Laat ze kort uitdampen op het vuur. Stort ze dan op de bakplaat. Laat even afkoelen.
  • Duw de voorgekookte krieltjes plat met de achterkant van een lepel. Besprenkel met de helft van de olijfolie en kruid met peper en zout. Zet 12-15 minuten in de voorverwarmde oven tot de geplette aardappelen mooi krokant zijn.
  • Verhit de rest van de olijfolie in een grote antikleefpan en voeg de ui en knoflook toe. Stoof aan voor 3 minuten en voeg dan de Provençaalse kruiden en de paprika-, aubergine- en courgetteblokjes toe. Laat opnieuw 5 minuten stoven, schep regelmatig om.
  • Voeg de tomatenblokjes uit blik toe aan de groenten en kruid met peper en zout. Breng de saus aan de kook en laat 10 minuten zachtjes pruttelen.
  • Verkruimel de geitenkaas en hak de bladpeterselie fijn.
  • Serveer de geplette aardappelen met de ratatouille en de geitenkaas. Werk af met de fijngehakte peterselie.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 g krielaardappelen
  • 1 ui
  • ½ courgette
  • 1 aubergine
  • 1 gele paprika
  • 1 teentje knoflook
  • 2 kl Provençaalse kruiden
  • 1 blik tomaten­blokjes
  • 100 g geitenkaas
  • 10 g blad­peterselie

Uit jouw keuken

  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Voedingswaarden per portie

  • Calorieën 584 kcal
  • Koolhydraten 64.34 g
  • Suikers 17.61 g
  • Vetten 24.97 g
  • Verzadigde vetten 7.8 g
  • Eiwitten 18.43 g
  • Vezels 16.37 g

Allergenen Lactose. Kan sporen bevatten van andere allergenen.